Rumteknologi

Danske virksomheder skal erobre rummet

Flere danske startups og SMV’er skal få øjnene op for det enorme kommercielle potentiale, der ligger i rumteknologi. Det globale marked er i rivende udvikling, og udforskning af rummet kan føre til nye materialer og teknologier, der kan styrke virksomheder og konkurrenceevne.

Illustration, der viser to sattellitter, som kommunikerer med stationer på landjorden og skibe til havs.
Grønnere skibsfart: Danske rederier kan spare brændstof ved at bruge satellitter til at optimere ruterne for containerskibe. Illustration: ESA.

Fakta

Space Commercialisation Denmark (SCDK) er et offentligt-privat partnerskab, der skal sikre, at danske virksomheder får udbytte af den hastigt voksende, globale rumteknologi

Som del af projektet skal mindst 500 danske virksomheder klædes på med viden om nye muligheder i rummet og heraf skal 100 virksomheder engageres i konkrete innovationsprojekter

Projektet bliver gennemført af et konsortium af danske universiteter bestående af DTU, AAU, AU og SDU i samarbejde med offentlige og private samarbejdspartnere.

Uddannelses- og Forskningsministeriet bidrager gennem ESA med finansiering af to af projektets hovedelementer, ESA Business Incubation Center Denmark, der støtter startups, og ESA Technology Broker, der støtter SMV’ere.

Læs mere om projektet hos Industriens Fond.